Oscar bemutató a Zalaegerszegen

A Claude Magnier által írt Oscar című nagyszerű francia vígjátékból két film is született: egyikben Louis de Funes alakította Barnier szappangyáros szerepét (1967), a másikban Sylvester Stallone (1992).

Arisztokratikus környezetben, Barnier szappangyáros villájában játszódik a humoros történet, félreértések kel, szerelmi háromszögekkel , eltitkolt gyermekekkel, táskák elcserélésével fűszerezve.

A főhős, Barnier szappangyáros múltjából és jelenéből régen látott, vagy éppenséggel nem várt szereplők bukkannak fel, hogy aztán az összekuszálódott szálaka darab végére kiegyenesedjenek.

A felhőtlen kikapcsolódást ígérő komédiázásból végül persze több kérdésre is választ kapunk: – ki cserélte össze az ékszereket a női fehérneműkkel? – tényleg elmegyógyintézetbe kell-e zárni a masszőrt? – ki sikkasztotta el a szappangyár teljes bevételét? és a legfontosabb: – Hová tűnt Oscar?

Az országban jelenleg több helyen is sikerrel játsszák a darabot, ami remélhetőleg a zalaegerszegi színházban is megdolgoztatja majd a rekeszizmokat.

Bertrand Barnier, szappangyáros – Besenczi Árpád Jászai-díjas

Madame Barnier – Debrei Zsuzsanna

Christian Martin, szappanmenedzser – Helvaci Ersan David

Charlotte, az új szobalány – Mester Edit

Jaqueline, a hazudós – Kovács Olga

Philippe, a masszőr – Kiss Ernő Jászai-díjas

Colette, Barnier lánya – Kováts Dóra

Bernadette, szobalány-grófné – Magyar Cecília

Nyikita, Vaszilij, Vladimir, sofőr – Andics Tibor

Oscar, akit mindenki keres – Farkas Gergő

 

Debrei Zsuzsanna (b) Madame Barnier, Helvaci Ersan David (k) Christian Martin és Besenczi Árpád (j) Bertrand Barnier szerepében Claude Magnier Oscar címû vígjátékának próbáján a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban. MTI/Varga György

 

Díszlet: Mészáros Tibor

Jelmez: Szőke Julianna

Világítás: Gibárti Tibor

Ügyelő: Kovács Arnold

Súgó: Jurina Beáta

Rendezőasszisztens: Mikita Zsuzsanna Lilla

Rendező: Besenczi Árpád Jászai-díjas

Forrás.

Címlap fotó: Besenczi Árpád (b) Bertrand Barnier és Kiss Ernő (j) Philippe szerepében Claude Magnier Oscar című vígjátékának próbáján a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban. MTI/Varga György.


Hasonló cikkek