Összefogással lett tiszta Kisfái játszóterének környéke

Nagy tisztaság támad a településen.

Lakossági összefogás keretében szedtek szemetet szombat délelőtt Kisfáiban, a játszótér környékén. Közel 50 fő munkálkodott a környezet szebbé tételéért, köztük Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester és Sipos László önkormányzati képviselő.

Több csoportban indultak el azok a lelkes önkéntesek, akik arra vállalkoztak, hogy összegyűjtsék Kisfái illegális szemétkupacait szombaton délelőtt. Az önkormányzat részéről Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester és Sipos László önkormányzati képviselő, támogatta és segítette a kezdeményezést.

A Kisfáiért Közhasznú Egyesület vezetője kereste meg Sipos László önkormányzati képviselőt azzal, hogy nagyon sok illegális hulladékot fedeztek fel a településen és annak környékén. Volt már példa magánszemélyek által történő szemétszedő megmozdulásokra, de ilyen szervezett akcióra ezelőtt még nem került sor. Az önkormányzat támogatásával civilek szervezték meg a környezettisztító megmozdulást.

A közel 50 főt megmozgató környezetszépítő akciót mindenki segítette, ahogyan csak tudta. „A lakosok nagyon támogatták a hulladékgyűjtő akciót és örültek, hogy megszabadulnak a közvetlen környezetükben lévő szeméttől.” – mondta egy önkéntes.

A mai napon összegyűjtött szemetet a kecskeméti szemétlerakóba szállítják majd el – írja a Hiros.hu.

Révhegyi Andrea

Hazai Tükör | PannonHírnök


Hasonló cikkek