Összefogtak és ravatalozót építettek

Tasson összefogással, 58 millió forintból épült meg a református temetőben, az új ravatalozó. A munkálatok a napokban fejeződtek be. Az új ravatalozó tervét Czégány Sándor tassi származású főépítész készítette el.

Németh Gábor polgármester elmondta, hogy az önkormányzat az építkezésre 25 millió forint támogatást nyert a LEADER-program pályázatán. A hiányzó összeg a helyi egyházak szerepvállalásával, az adakozók jóvoltából, valamint jótékonysági rendezvények bevételéből gyűlt össze. Azonban ezek az összegek nem voltak elegendőek, így az önkormányzatnak be kellett szállni 30 millióval.

Németh Gábor polgármester, háttérben az új ravatalozóval.

Az építkezés a nyár elején indult, a műszaki átadás a minap megtörtént, jelenleg a használatbavételi eljárás van folyamatban. A új ravatalozóval, méltó körülmények között búcsúzhatnak halottaiktól Tasson.

Az új létesítmény nemcsak ravatalozóként szolgál, az épület hátoldalán egy urnafalrendszert is kialakítottak a szakemberek. Az önkormányzat soron következő feladata Földvári Gábor kriptájának helyreállítása, amit saját erőből, és remélhetőleg a Nemzeti Panteon Alapítvány segítségével valósítanak meg. – írja a BAON Bács-Kiskun megyei hírportál

 

Juhász Márta

Ha tetszett a cikk, kérjük támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon


Hasonló cikkek