Összefüggés lehet a Kuciak-gyilkosság és a tervezett gyilkosságok között

Újabb gyanúsítottak merülhetnek fel Ján Kuciak és jegyese, Martina Kušnírová meggyilkolásának ügyében – jelentette be Jaromír Čižnár főügyész csütörtökön. Azt az információt, amely szerint Kuciakot a meggyilkolása előtt elrabolták, a Különleges Ügyészi Hivatal (ÚŠP) felügyelő ügyésze nem cáfolta, de nem is erősítette meg.

A főügyész elmondta, hogy a négy gyanúsított a törvény értelmében hét hónapig lehet őrizetben, ami hamarosan letelik, ezért kérni fogják az előzetes letartóztatás meghosszabbítását. Az újságíró meggyilkolásával kapcsolatos nyomozást és a három másik személy meggyilkolásának előkészítésével foglalkozó nyomozást is ugyanazok az ügyészek fogják felügyelni. Az iratokhoz is csak nekik lesz hozzáférésük. Ennek Čižnár szerint az a pozitívuma, hogy így össze tudják majd hasonlítani a két ügyet. Amennyiben mindkét esetben ugyanazok a nevek merülnek fel, össze is vonhatják a nyomozást.

Kézre akarják keríteni azt is, aki „csak” az átvilágításokban vett részt. Az ügyész szerint már csak azért is komoly dolgokról van szó, mert az ország biztonsági erőinek vezetői ellen irányultak az előkészületek, sőt, az egyik sértett esetében odáig fajultak a dolgok, hogy csak a szerencsés véletlennek köszönheti az életét.

A gyilkosságért a megrendelő legalább 70 000 eurót fizetett. Eddig négy személy ellen indult büntetőeljárás: Alena Zs. ellen, aki a gyanú szerint kifizette a gyilkosság árát, valamint Tomáš Sz., a gyilkos, Miroslav M., a sofőr és A. Zoltán, a közvetítő ellen. Mind a négyen előzetes letartóztatásban vannak.

Forrás: bumm.sk, tasr


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek