Összefüggést találtak az érsekújvári savas támadás elkövetője és Zsuzsová bandája között

A Kuciak-ügy egyik újabb gyanúsítottja, Adam H. annak a férfinak a rokona, aki április 12-én Érsekújvárban kénsavval öntötte le volt élettársát a nyílt utcán.

Ugyan Adam H. vezetéknevét egyelőre nem tette közzé a rendőrség, a rendőrségi akció fedőnevét viszont ez alapján nevezték el “Virtuóz”-nak, így arra rá lehet jönni. A vezetéknevükön kívül Adamot és a savas gyilkossággal vádolt Danielt egy közös vállalkozás is összeköti. Továbbá a meggyilkolt Adriana volt élettársának, Adammal egykorú gyermeke van, aki ugyanazzal foglalkozik, mint a fiatal férfi.

Az összefüggések szerint tehát Adam és Daniel között apa-fia kapcsolat áll fenn – utóbbi valószínűleg április 12-én Érsekújvárban kénsavval öntötte le volt élettársát a nyílt utcán. A 39 éves nő életét vesztette. A nő expartnerének sötét múltja van. 15 éven át éltek együtt Daniel H.-val, és csak nem sokkal a gyilkosság előtt szakítottak. A volt élettárs azonban alibivel rendelkezik a támadás idejére vonatkozóan, azt állítja, külföldön tartózkodott. Ennek ellenére sok közös ismerősük szerint komoly ellentétek feszültek a pár között. Daniel H. és Adriana F. mindketten ügyvezető igazgatók voltak egy cégben.

A nyomozók szerint pedig Adam H. 2017-ben és 2018-ban adta el azt a két fegyvert Andruskó Zoltánnak, amivel Peter Šufliarsky és Maroš Žilinka ügyészek megölését készítették volna elő. A fegyvereket Alena Zsuzsová finanszírozta, akit Marian Kočnerrel együtt a Kuciak-gyilkosság egyik megrendelőjeként tartanak számon.

Daniel H. korábban súlyos bonyodalomba keveredett a törvénnyel – ráadásul elítélte a bíróság egy alvilági leszámolással kapcsolatos gyilkosság előkészítéséért, amely 1999 júniusában zajlott le Máriatölgyesen (Dubnica nad Váhom – Illavai járás). A leszámolásnak Jozef Kucmerk, az ottani  rettegett helyi maffifőnök esett áldozatául.

Forrás: noviny.sk, tasr, bumm.sk

Nyitókép: Aktuality.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek