Ősszel lesz 18 éves a Pagony – pályázat

A felnőtté váló, gyermekirodalmat felvonultató Pagony Kiadó (melynek nagyobbakhoz szóló, ifjúsági irodalmat felölelő “gyermeke” a Tilos az Á Könyvek) pályázatot hirdet. A felhívást az erre létrehozott Facebook eseményből alább olvashatják:

„2019 OKTÓBERÉBEN TIZENNYOLC ÉVES LESZ A PAGONY!

Olyan fiatal írókat és költőket keresünk, akik a nagykorúvá váló kiadónkkal együtt nőttek fel. A pályázatra olyan máshol még nem publikált verset, slamet vagy novellát várunk, ami a tágan értelmezett 18. évhez, a felnőtté válás tapasztalatához kapcsolódik.

A PÁLYÁZATON VALÓ RÉSZVÉTEL FELTÉTELEI:
Minden 16 és 30 év közötti pályázó egy művel pályázhat, 15 000 karakternél (szóközökkel) nem nagyobb terjedelmű szöveggel. A pályamunkákat az alábbi e-mail-címre várjuk: tizennyolc@pagony.hu

HATÁRIDŐ: 2019. 09. 15.

A Tilos az Á Könyvek kiadó fenntartja magának a jogot, hogy a 18 legjobbnak ítélt pályamű írójával szerződve gyűjteményes kötetet állítson össze.

EREDMÉNYHIRDETÉS: 2019. 10. 19., a Pagony tizennyolcadik szülinapi bulija a Bartók Pagonyban.

DÍJAZÁS:

1. helyezett: 18 szabadon választható könyv a Pagony vagy az Írók Boltja kínálatából
2. helyezett: 10 szabadon választható könyv a Pagony vagy az Írók Boltjakínálatából
3. helyezett: 8 szabadon választható könyv a Pagony vagy az Írók Boltja kínálatából

ZSŰRI:

Kemény Zsófi — költő, író, slammer
KOVÁCS ESZTER — a Pagony/Tilos az Á Könyvek főszerkesztője MÉSZÁROS MÁRTON — irodalomtörténész, a KRE BTK adjunktusa, a Gyermek- és Ifjúsági Irodalom Kutatócsoport oktatója

A ZSŰRI ELNÖKE: PÉCZELY DÓRA — a Tilos az Á Könyvek kiadó alapító főszerkesztője”


Hasonló cikkek