Összetörte a sorompót, majd elhajtott: vádemelés lett belőle

A Debreceni Járási Ügyészség közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat az ellen a román férfi ellen, aki egy járműszerelvénnyel úgy hajtott át egy vasúti átjárón, hogy az azt biztosító csapórudat letörte.

2021. március 22. napján reggel 6 órakor a román állampolgárságú vádlott a munkáltatója tulajdonában lévő járműszerelvénnyel közlekedett a 42-es számú főúton Földes felől Báránd irányába kb. 60-65 km/h sebességgel. A borult idő jelentősen nem befolyásolta a vádlottat a vezetésben.

A főúton haladva, a vasúti átjáróhoz érkezve nagyfokú figyelmetlensége folytán nem vette észre, hogy az átjárót biztosító fénysorompó már hosszabb ideje villogó piros jelzést ad, és az egyik csapórúd is mozog, ezért áthajtott a kereszteződésen, azonban a vontató jobb oldali részével nekiütközött a csapórúdnak, ami letört.

A vádlott mindezt észlelve nem állt meg, hanem a helyszínről elhajtott anélkül, hogy a történtekről értesítette volna a hatóságokat.

A vádlott KRESZ szabályszegő magatartásának következtében személyi sérülés nem történt, azonban cselekményével veszélyeztette a vasúti közlekedés biztonságát, mivel az átjáró részben biztosítatlan maradt.

Az ügyben a nyomozást a Püspökladányi Rendőrkapitányság folytatta le.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlott ellen közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat a Püspökladányi Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki és őt kategóriára korlátozva tiltsa el a közúti járművek vezetésétől.

ugyeszseg.hu

A kép illusztráció!


Hasonló cikkek