Ösztöndíjjal segítik a pályakezdő művészeket

Ösztöndíjprogramot indított a Vodafone és a Miskolci Nemzeti Színház fiatal színészek, balett táncosok számára. A kezdeményezés célja, hogy megkönnyítse a szárnyaikat bontogató művészek pályakezdő éveit.

(b-j) Major Péter (Vodafone) és  Béres Attila színházigazgató  PTV fotó: Vona Ildikó
(b-j) Major Péter (Vodafone) és Béres Attila színházigazgató
PTV fotó: Vona Ildikó

„A Miskolci Nemzeti Színház életében kiemelten fontos együttműködés révén évente 4 fiatal, 35. életévét be nem töltött színész és 2 táncművész részesül ösztöndíjban, akik havi 40.000 forint juttatást kapnak a szerződés aláírását követően 10 hónapon át” – tájékoztatta a sajtó képviselőit Béres Attila, a színház igazgatója.

Az ösztöndíjak odaítélésében a Miskolci Nemzeti Színház öttagú művészeti tanácsa, valamint a Miskolci Balett igazgatója és balettmestere, illetve a Vodafone részéről Major Péter, a Vodafone Magyarország ügyfélszolgálati igazgatója és Baráth Péter márkaigazgató vesz részt. Az első ösztöndíjasok: Czakó Julianna, Simon Zoltán, Rusznák András, Prohászka Fanni, Tokai Rita és Szeles Viktória.

A Vodafone ösztöndíjasai (elől) és a vezetőség (hátul) PTV fotó: Vona Ildikó
A Vodafone ösztöndíjasai (elől) és a vezetőség (hátul)
PTV fotó: Vona Ildikó

A Vodafone már korábban is segítette a Miskolci Nemzeti Színházban folyó munkát: 2014 nyarán 5 millió forintos támogatást nyújtott a teátrumnak, illetve több száz hátrányos helyzetű gyermek számára tette lehetővé, hogy megtekinthessék az előadásokat. A mostani ösztöndíjprogrammal a két intézmény olyan lépést tesz a tehetséggondozás területén, amely jelentős mértékben járulhat hozzá a fiatal művészek pályakezdéséhez, pályán maradásához.


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek