Őszvégi koncertek

A Zenepalota adott otthont a Belvárosi Zenei Esték elnevezésű sorozat újabb eseményének szerdán. Őszi ének címmel két fiatal művész, Varga Gergő Zoltán (zongora) és Dani Dávid (ének) hangversenyét hallhatta a közönség.

PTV Fotó: Vona Ildikó
Varga Gergő Zoltán (zongora) és Dani Dávid (ének)
PTV Fotó: Vona Ildikó

Közös bennük, hogy miskolci származásúak és mindketten idén kapták meg diplomájukat a Zeneakadémián. A mostani koncerten Schubert, Liszt, Rahmanyinov, Csajkovszkij és Szkrjabin szerzeményeiből adtak elő néhányat. A művek blokkokba szedve voltak hallhatók és a részek között Varga Gergő Zoltán egy kis zenetörténeti ismertetőt tartott a komponisták életéről.

     

Még egy koncertnek örülhetnek a komolyzene rajongói ezen a héten: a Miskolci Szimfonikus Zenekar ismét megtartja szokásos Halottak Napi hangversenyét. A Selyemréti Szent István templomban október 31-én 18 órától hangzik el Mozart két műve, az Ave verum corpus és a Requiem. A rendezvény szólistái Ács Gabriella, Faludi Zsuzsanna, Xavier Rivadeneira, Koleszár Ákos, közreműködik még a Cardinal Mindszenty Kórus Gergely Péter Pál vezetésével, a Miskolci Szimfonikus Zenekart Török Géza Liszt-díjas karmester dirigálja. A koncertre a belépés díjtalan.

PTV Fotó: Vona Ildikó
PTV Fotó: Vona Ildikó

Hasonló cikkek