Öt évre ítélték a visszaeső embercsempészt

A Bajai Járásbíróság 5 év börtönre és 10 év kiutasításra ítélt egy 36 éves tunéziai embercsempészt, akivel szemben a Bajai Járási Ügyészség emelt vádat.

A férfit 2013-ban Olaszországban már 3 év 6 hónap szabadságvesztésre ítélték embercsempészés miatt. Ezt a büntetést – 2017-től kezdődően – Olaszországban töltötte le, abból 2020. szeptember 3-án bocsátották feltételes szabadságra – írja a birosag.hu.

A férfi 2014. június 13-án pontosan be nem azonosítható számú migránst kísért át a szerb-magyar határon, majd Csikéria és Kunbaja térségébe vezette őket. Ezt követően járművel – bűntársai segítségével – a migránsokat Olaszországba szállították.

A férfi mindezen túlmenően 2014. június 18-án migránsokat szállított egy gépkocsival, amikor a bácsalmási határőrök igazoltatták őket, azonban sikerült elmenekülnie a helyszínről.

Az ítélet nem jogerős.

Forrás: baon.hu

Révhegyi Andrea

Amennyiben tetszik a tartalmak, tudósítások, hírcikkek sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Hasonló cikkek