Öt halálos baleset történt a múlt héten

Öt halálos balesetben öten vesztették életüket közúti balesetben a múlt héten. Pont ugyanúgy, mint egy évvel ezelőtt, kísérteties a hasonlóság. Adja magát, hogy statisztikai alapon átlagosnak minősítsük a történteket, na de hogyan lehet halálos eseteket így minősíteni? Sehogy. Ez egy nehezen feldolgozható átlag. Annak ellenére, hogy egyéb számaiban is a megszokottakat olvashatjuk ki a múlt hét statisztikáiból: összesen 1121 olyan baleset, ami a hatóságok tudomására jutott, ebből 155 járt könnyű-, 59 pedig súlyos sérüléssel.

A múlt heti első halálos kimenetelű közúti baleset már február 22-én, hétfőn hajnalban megtörtént. Kunszállás közelében egy útkereszteződésben egy 43 éves nő személygépkocsival figyelmen kívül hagyta az „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtáblát és a kereszteződésbe behajtva összeütközött a védett útvonalon szabályosan közlekedő, 23 éves férfi által vezetett tehergépkocsival. A baleset következtében az orvosi ellátás ellenére a személyautó sofőrje kora este a kórházban meghalt, utasai egy 43 éves, egy 49 éves és egy 47 éves férfi, továbbá egy 30 éves és egy 42 éves nő súlyos sérülést, a teherautó sofőrje könnyű sérülést szenvedett.

A múlt heti második halálos baleset február 23-án, kedden, kora délután történt. Csongrád-Csanád megyében, Mártély közelében egy 18 éves férfi motorkerékpárral egy jobbra ívelő útkanyarulatban áttért az úttest menetiránya szerinti bal oldalára, ahol összeütközött a vele szemben közlekedő egy 39 éves férfi által vezetett mezőgazdasági vontatóból és a hozzá kapcsolt pótkocsiból álló járműszerelvénnyel. A baleset következtében a fiatal motoros a kórházba szállítást követően másnap hajnalban az orvosi ellátás ellenére meghalt, utasa súlyos sérülést szenvedett.

A harmadik halálos kimenetelű közúti baleset február 25-én, csütörtökön, a Fejér megyei Csókakő mellett történt. Egy, az önkormányzat által fenntartott aszfaltos útszakaszon, kora délután egy 62 éves férfi motorkerékpárral áthaladt a menetirány szerinti bal oldalra, ahol összeütközött egy 62 éves férfi által vezetett személygépkocsival. A balesetben a motoros a helyszínen meghalt.

Február utolsó hetének negyedik tragikus közúti balesete Fábiánsebestyén közelében egy autóbusz megállóban, február 25-én csütörtökön délután történt. Egy 6 éves fiú a megállóban álló autóbusz takarásából kiszaladt az úttestre, ahol egy 32 éves nő személygépkocsival elütötte. A gyermek az orvosi ellátás ellenére a helyszínen meghalt.

Az ötödik múlt heti halálos baleset Jász-Nagykun-Szolnok megyében, Jászberény közelében történt február 26-án, pénteken délután. Egy 47 éves férfi tehergépkocsival, egy előzési manőver során késedelmesen észlelte a vele szemben kivilágítatlan segédmotoros kerékpárral közlekedő 77 éves férfit és így összeütköztek. A balesetben az idős motoros a helyszínen meghalt.

kreszvaltozas.hu

HírMix | Pannon Hírnök


Hasonló cikkek