Öt illegális bevándorló rejtőzködött egy török kamionban

Az észak-komáromi rendőrök találták meg a bujkáló afganisztáni, pakisztáni és iráni állampolgárokat egy kamion rakodóterében.

A hatóságok egy török kamiont ellenőriztek, ami a határon akart átkelni. A rakodótérben szállítmány helyett azonban 3 afgán, egy pakisztáni és egy iráni állampolgárt találtak. Ezután illetéktelen tartózkodásuk miatt az érsekújvári idegenrendészetre szállították őket.

A teherautó sofőrjét bolgár állampolgárként azonosították. Az öt férfi elmondása szerint a sofőr tudta nélkül, egy csempész segítségével szálltak fel a kamionra a romániai Aradnál.

Az illegális bevándorlók közül kettő kiskorú volt, ezért értesítették a munka-, szociális és családügyi minisztérium dolgozóit, és egy gyermekotthonban helyezték el őket.

A pakisztáni férfit Medvére vitték, mivel Romániában már benyújtotta a menedékkérelmet, ezért oda fogják visszaszállítani. Hasonlóan járnak el az afganisztáni férfi és testvére ügyében is.

Kövessen minket: Facebook

Külhon | Pannon Hírnök

Forrás: ujszo.com

 


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek