Öt pedagógus munkáját ismerték el a Kunszt József-díjjal Kalocsán

Két év kihagyás után, hétfőn az Astriceum Érseki Múzeumban adták át a Kunszt József-díjakat. Ebben az évben öt pedagógus munkáját ismerték el a kitüntetésekkel.

Katolikus és világi intézményekben dolgozó pedagógusoknak adományozott Kunszt József-díjat a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye, hétfőn, az Astriceum Érseki Múzeumban. Az elismerést dr. Bábel Balázs érsek alapította, elődje, az oktatást és köznevelést támogató Kunszt József (1790-1866) emlékére, de a világjárvány miatt 2020-21-ben nem tudták átadni. A kitüntetéseket ezúttal egyházi fenntartású iskolák három szakembere, egy szerzetesrend által működtetett intézmény munkatársa, illetve egy világi iskola igazgatója kapta, így hét év után először ismét háromnál több, ezúttal összesen öt pedagógust tüntettek ki.

Jakabné Galovics Eszter, a kunadacsi Szent Margit Katolikus Általános Iskola igazgatóhelyettese, Tyavoda Julianna, a kiskunhalasi Szent József Katolikus Általános Iskola és Óvoda tanítója, valamint Farkas Zoltán Miklós, a kiskunmajsai Tomori Pál Gimnázium, Technikum és Kollégium igazgatója az egyházi iskolák között érdemelte ki a díjat. Schuckné Balázs Ágnes, a kalocsai Nagyasszonyunk Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium óvodavezetője a szerzetesi, míg Illés Péter, a Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola Belvárosi Általános Iskolájának igazgatója a világi kategória szakembereiként kapták meg az elismerést.

A közfeladat ellátása miatt távol lévő érsek üzenetét Fülöp Ernő kanonok tolmácsolta. Szerinte a járvánnyal terhelt utóbbi néhány év mutatott rá igazán, hogy mekkora szükség van a személyes nevelésre. A digitális munkarend soha nem tudja majd pótolni a jelenléti oktatást, hiszen hármas célnak kell megfelelni: átadni a tudást, embert faragni a gyerekekből és meghívni őket a keresztény életre – fogalmazott.

Forrás: BAON.hu

Révhegyi Andrea

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Hasonló cikkek