Ötmilliárd forintos beruházással fejleszt a HELL Szikszón

Vona Ildikó

Megkezdte új fémdobozos töltősorának beszerelését a HELL ENERGY Magyarország Kft. a Borsod megyei Szikszón.  A fejlesztésnek köszönhetően a cég 70 új munkahelyet teremt, gyártókapacitását pedig a duplájára tudja növelni.

Négy héten át 60 kamion szállította az üzemcsarnokba a 120 000 doboz/óra teljesítményű töltősor elemeit. Az érkező, gigakapacitású gép – a 250 milliliteres kiszerelés tekintetében – Közép-Európa egyik leggyorsabb töltősoraként megemeli az üzem összteljesítményét, ami így eléri majd naponta a 4,5 millió dobozt.

Már a világ 48 országában van jelen ez a hazai energiaital.

Érkezik az új töltősor Szikszóra

A vállalat 2016-ban a magyarországi piacon 14,7 milliárd forintos árbevételt ért el, míg külföldre 13,2 milliárd forint értékben szállított. Export tevékenységük sikere miatt vált szükségessé egy újabb fémdobozos töltősor telepítése.

Németországban a Krones cég 2017 nyarán kezdte meg a gyártósor egyes elemeinek az előállítását – ezek idén januárra készültek el –, majd megtörtént a Szikszóra való szállítás is.

Az új gyártósor a jelenlegi üzemcsarnok mellett lévő, 7200 négyzetméter alapterületű épületben kapott helyet, ahol kiszolgáló egységeket is biztosítanak hozzá. A kazánház és a vízkezelő mostanra teljesen elkészült, a szirupkonyhában már állnak a tartályok, március végére befejeződik az összeszerelés és áprilisban kezdődhet a próbaüzem.

Előzetes tervek szerint a nyári főszezonra már teljes kapacitással tudja gyártani a HELL az energiaitalokat és az üdítőket Szikszón.

(Fotó: MTI / Vajda János)

 

 


Vona Ildikó

Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek