OTP Bank: 30 százalék felett nőtt az elektronikus fizetés forgalma

Az elektronikus fizetés forgalma 32,61 százalékkal, a tranzakciók száma 32,13 százalékkal nőtt az első negyedévben éves bázison – tájékoztatta az OTP Bank csütörtökön az MTI-t.

Kiemelték, hogy a SZÉP-kártyával végzett tranzakciók összege 179 százalékkal, darabszáma 152 százalékkal nőtt az első negyedévben a februártól kibővült felhasználási lehetőségeknek köszöntően.

A pénzintézet által kihelyezett POS-terminálok száma 3,68 százalékkal bővült, a SimpleBusiness forgalma 2,7-szeresére nőtt 2022 első negyedévében 2021 azonos időszakához képest. (A 30 millió forintos éves árbevétel alatti vállalkozások számára a pénzintézet a SimpleBusiness mobilalkalmazás használatát javasolja.)

A bank legfrissebb adatai alapján az előző negyedévhez képest elenyésző mértékben, 1,27 százalékkal csökkent az elektronikus fizetés forgalma a szokásos 8-10 százalékkal szemben.

Hideg Noémi, az OTP Bank Kártyaelfogadás Szolgáltatás és ATM menedzsment vezetője a közlemény szerint elmondta: az emelkedő infláció és a családi adóvisszatérítés is hozzájárult ahhoz, hogy a forgalomban és a tranzakciószámban is újabb rekord dőlt meg. Arra számítanak, hogy a növekvő tendencia folytatódik az év további részében – tette hozzá.

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!

 


Hasonló cikkek