Ötszázezer forintot ajánlottak fel a szívbeteg kislány gyógyulásáért

Héjja János, kecskeméti vállalkozó ajánlotta a legmagasabb összeget Boronkay Péter paratriatlonista világbajnoki mezére, amellyel egy 14 éves lány gyógykezeléséhez járul hozzá

A 14 éves tiszakécskei Gyenes Anna egy ritka szívbetegséggel született, ami miatt már háromszor operálták. Mindez nem segített, ezért most szívtranszplantációra vár. A család steril szobát szeretne kialakítani otthonában, hogy a műtét után a kislánynak ne kelljen hosszú ideig Budapesten lábadoznia, s ez idő alatt ne essen ki az édesanya keresete.

A Mélymerülés Utcalap célja és szívügye, hogy rendre jótékonysági célokat támogasson és olyan embereknek, közösségeknek segítsen, akik rászorulnak.

A lap ezúttal is egy jótékony cél mellé állt: ez évi második számuk kedvezményezettje Anna volt, akiről korábban mi is hírt adtunk. A neki szánt pénz összegyűjtésének érdekében egy licitet szerveztek, melynek győztese Boronkay Péter világbajnok paratriatlonista amszterdami világversenyen viselt győztes mezével lett gazdagabb.

A licit hétfőn lejárt, a győztes személyét pedig közösségi oldalán hirdette ki a lap. Mint írják, a nagylelkű győztes ajánlat ötszázezer forint, vagyis az eredeti kikiáltási ár tízszerese volt. A legmagasabb összeget Héjja János kecskeméti vállalkozó ajánlotta fel, az összeget pedig már át is utalta a megadott közösségi számlára. Az adományért cserébe a napokban veheti át Boronkay Péter győztes mezét – írja BAON.hu

 

Révhegyi Andrea


Hasonló cikkek