Otthonában törtek rá az idős férfira, aki megfenyegette Čaputovát és Kolíkovát

Tavaly szeptember végén kapott névtelen fenyegető levelet Zuzana Čaputová köztársasági elnök és Mária Kolíková igazságügyi miniszter. Most elfogtak egy férfit, akit ezzel gyanúsítanak.

A Pozsonyi Kerületi Rendőrkapitányság közölte, hogy területi illetékesség alapján ők kezdtek foglalkozni az üggyel. Az azóta eltelt időszakban operatív és nyomozati eszközökkel bukkantak annak a 64 éves férfinak a nyomára, aki elküldte a leveleket.

Az eperjesi rendőrséggel és a különleges alakulatokkal együttműködve vették őrizetbe a gyanúsítottat Svidník városában. Otthonában házkutatást tartottak, és borítékokat, írószereket, két notebookot, adathordozókat és 3 mobiltelefont is lefoglaltak.

Mivel kézzel írott fenyegető levélről van szó, ezért olyan dokumentumokat is lefoglaltak a gyanúsított otthonában, amelyeken megtalálható a kézírása. Ezt követően mindent elküldtek szakértői vizsgálatra, mely során a kriminalisztikai biológia, genetikai elemzés, illetve írásszakértői eszközökkel vizsgálják meg azokat.

V4 Panoráma| Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook

Forrás: parameter.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek