Otthonfelújítás kicsit másképpen

Vállalkozónak állította be magát egy házaspár, így vitt el közel 730 ezer forint értékű terméket egy kiskunfélegyházi festékboltból. Igaz, fizetni nem fizettek az áruért.

Az egyik kiskunfélegyházi festékboltban megjelent egy házaspár 2019 második felében. A nő magát lakberendezőnek, míg férje felújításokkal foglalkozó vállalkozónak állította be. Tudták, hogy a bolt a vállalkozók részére kedvezményt és halasztott fizetési lehetőséget is biztosít. Ebben megállapodtak az üzlettel, és hozzávetőleg 730 ezer forint értékű alapanyagokat és eszközöket vittek el.

A megbeszélt fizetési határidőt követően a termékek ellenértékét a sorozatos ígérgetések, felszólítások ellenére sem egyenlítették ki. Ekkor fordult a bolt ügyvezetője a rendőrséghez.

A nyomozás során kiderült, hogy bár a férfi valóban vállalkozó volt korábban, de teljesen más tevékenységi körben dolgozott. Az árukat nem a vállalkozás keretein belül használták fel, mivel nem is létezett a hivatkozott cég, azokat a saját lakásuk felújításához használták fel. A nyomozók a termékek megmaradt részét lefoglalták és visszaadták tulajdonosának. A felújítók az eljárás során a fennmaradó tartozásukat rendezték a cég felé.

A csalás miatt folytatott eljárást a kiskunfélegyházi nyomozók befejezték, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes járási ügyészségnek.

Révhegyi Andrea

Forrás: hiros.hu

Hazai Tükör | Pannon Hírnök


Hasonló cikkek