Ovifoci-pályák Pécsett

Újabb ovifoci-pályákkal gazdagodott Pécs, a Radnóti és az Enyezd utcai óvodában épült egy-egy. A mini pályákat a társasági adó – TAO forintjaiból alakították ki, amelyeken – nevükkel ellentétben – nem csak futballozni lehet.  Baranya székhelyén ezzel háromra nőtt az ovifoci-pályák száma,  de még  további öt létesítése szerepel a tervek között, amelyek előkészítése már  megkezdődött.

 Mint Őri László alpolgármester elmondta, a mini focipályák létesítésével – amelynek építési költségeihez csaknem 3 millió forinttal járult hozzá a város – a mindennapos testnevelés mind szélesebb körben történő kiterjesztése a cél. Ezen a módon is szeretnék elérni, hogy a legkisebbek is rendszeresen mozogjanak, amelynek köszönhetően nemcsak edzettebbek, de egészségesebbek is lesznek. Szólt arról is, Pécs büszke olimpikonjaira és paralimpikonjaira, akik ezekben az ovikban kezdtek el sportolni. Bíznak benne, hogy ezekben az új létesítményekben hasonló tehetségek bontogatják majd ki szárnyaikat.

 Az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány kuratóriumi elnöke, dr. Molnár Andrea mindehhez a következőket tette hozzá, annak idején amikor Buzánszky Jenővel, az Aranycsapat legendájával megálmodták ezt a programot, korántsem gondolkodtak ilyen számokban, ám az ősz eleje óta rendre, szinte naponta avatnak országszerte új ovi focipályákat a gyerekek nagy örömére. Kitért arra is, ezek  pályák a foci mellett további számos sportág megismertetésére, megkedveltetésére – többek között a tollaslabda, a tenisz, a kosárlabda, a kézilabda – is alkalmasak. Jövőre pedig  indul az úgynevezett ovikézi-program is, amit szintén a  társasági adóból származó, TAO felhasználásával valósítanak meg.

 


Hasonló cikkek