Óvodákat és iskolákat zártak be az influenza miatt Kassa megyében

A Kassai kerületben folyamatosan emelkedik az influenzás megbetegedések száma. A regionális közegészségügyi hivatal már járványról beszél, amely még nem érte el a csúcspontját, vagyis várható a betegek számának további növekedése.

A Kassai kerület orvosai az ötödik naptári hét folyamán összesen 11 381 estben jelentettek akut légúti megbetegedést a Kassai Regionális Közegészségügyi Hivatalnak. Komplikációk 199 személynél léptek fel. Megyei szinten az előző héthez képest 30 százalékos a növekedés.

Legnagyobb számban az 5 évesnél fiatalabb gyerekek betegednek meg, de az idősebb generációk között is sok az influenzás. Emiatt a megyében összesen 54 oktatási-nevelési intézményt, 35 óvodát, 17 alapiskolát és 2 középiskolát zártak be. A vírus H1N1 Michigan típusú. Ez megtalálható az idei influenza elleni védőoltásban. Tehát aki beoltatta megát, annak védve kellene lennie. Ám aki eddig nem tette meg már ne is tegye. A beoltott személy megfertőződhet, a betegség lefolyása pedig rosszabb lehet.

Országos szinten az előző héthez képest 24,6 százalékkal növekedett a megbetegedések száma. Az orvosok 75 668 akut légúti megbetegedésről tettek jelentést a Közegészségügyi Hivatalnak.

Forrás: tasr, korzár, ma7.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek