Paktummal segítik az álláskeresést Csongrádon

Légtechnikai eszközök gyártásával ismerkedtek a város álláskeresői. Az alkalmat a Horal Air Kft. biztosította egy megyei szerződés keretein belül

Csongrád – Csanád megyei szinten már több céghez, társasághoz is szerveztek üzemlátogatást. Ahol az álláskeresőknek lehetőségük nyílik, hogy megismerjék a munkafolyamatokat, eszközöket, beszélgessenek az ott dolgozókkal, szakemberekkel, esetlegesen még a vezetőkkel is. Ha a munkáltatónak van kapacitása, akár még állásajánlatot is kínálhat a résztvevők valamelyikének.

A csongrádi Horal Air Kft.-nél jelenleg harminc fő dolgozik, akiket folyamatosan képeznek. A cég óceánjáróknak is szállít eszközöket. A vezetőség elmondása szerint nagy segítséget jelent a paktum és a vele járó támogatások is. A munkát keresők és a cégek is jól járnak.

A 2016 óta működő megyei foglalkoztatási paktum keretein belül több társasághoz is szerveztek látogatásokat. A munkanélkülieket és a munkáltatókat összekapcsoló programot 2022 végéig meghosszabbítják és 500 millió forint pluszforrással is megtoldják – írja a delmagyar. hu.

Gazdaságilag és foglalkoztatási szinten is óriási előrelépés az egyesség megléte és a csoportos üzemlátogatások.  Egy korábbi alkalomról mi is beszámoltunk, akkor Röszke egyik helyi üzemébe látogattak el az álláskeresők, ahol a paprika feldolgozás különböző állomásaival, formáival találkozhattak.

Farkas Cs. Tekla


Hasonló cikkek