Pályázati pénzekből frissítheti alkalmazottai tudását!

Legyen szó a KKV szektorban működő vállalkozásokról vagy nagyvállalatokról, az alkalmazottak képzéseit most uniós forrásokból bonyolíthatják le. A munkahelyi képzések támogatására kiírt pályázat céljai között szerepel, hogy végre azok is továbbképzéshez jussanak, akik beosztásuk, illetve koruk alapján eddig hátrányba voltak szorítva.

Tegnapi a diplomád? Máris elavult…

A statisztikák azt mutatják, hogy a magyar munkavállalók rendszeres szakmai továbbképzése a 25 és 64 évesek körében alig több, mint 7%. Ez annyit takar, hogy a kötelező tanulmányok, illetve a felsőoktatás befejeztével az alkalmazottak a következő 40 évben szinte az alap tudással végzik munkájukat.

Legyen szó gyártásról, értékesítésről, bármilyen szolgáltatásról a szakmájukban dolgozók nem engedhetik meg maguknak, hogy a tudásukat ne frissítsék folyamatosan. Ha így tesznek, a piacon hamar alul maradnak – a versenytársak mérföldekkel előzik meg őket.

Bármilyen tevékenységet is folytat, időről időre olyan újdonságok jelennek meg, amelyről ha nem értesül, nem követi nyomon, egész egyszerűen elavultnak fogják titulálni.

A kutatások azt is bebizonyították, hogy sajnos az idősebb vagy alacsony beosztásban dolgozóknak, még ha van is továbbképzési lehetőség a cégnél, egyszerűen nem szorítanak helyet. A képzéseken legtöbb esetben a teljesítményük alapján legkiemelkedőbbeket, fiatalabbakat vagy magas beosztásban dolgozókat küldik el. Ennek következtében pedig a két csoport közötti rés egyre inkább tágul.

pályázati lehetőség

Képzések, szinte ingyen

A munkahelyi képzések végre egy olyan pályázat, amelyen mind a vezetőség, mind a beosztottak hosszútávon profitálhatnak. Az alkalmazottak képzésben való részesítése egyfelől egy motiváció a cég részéről, másfelől a tudást, amit az adott OKJ-s, nyelvi vagy egyéb szakmai képzésen kapnak, senki nem veheti el tőlük.

Mit nyernek vele a cégek? Nem csak a képzést, az előkészületeket, a szükséges tudás- és igényfelmérést, de számos egyéb kiadást spórolhatnak meg – amire egyébként is szükséges lenne költekezniük – néhány dokumentum benyújtásával. A támogatás részleteiről ezen az oldalon tájékozódhat mindenre kitérően: Képzési pályázatok.

Máshogy egyszerűen nem működik!

A cégek nem várhatják el a beosztottjaiktól, hogy a 8-10 vagy akár 12 órás munkaidőt ledolgozva, fáradtan még egy képzésre is beüljenek – főleg nem önköltségből. Ha a vállalat nem finanszírozza, nem biztosít rá helyet és időt, akkor a beosztottak maguktól aligha fognak fejlődni.


Hasonló cikkek