Pályázatoknak köszönhetően fejlődik Klárafalva

A Csongrád-Csanád megyei kis faluba több mint 260 millió forintnyi támogatás érkezik. Jó helye lesz az összegnek, van mit fejleszteni

A lakosok is várják már a támogatást, hiszen könnyebb lesz az életük. Korszerűsítik a csapadékvíz-elvezető rendszert, emellett pedig két utat is leaszfaltoznak. Az aszfaltozásnak hála, nem lesz már olyan út a településen, amin nincs burkolat. Ezt a munkát ősszel el is kezdik, és várhatóan gyorsan befejezik, még a tél beállta előtt, hogy a lakosság biztonságosan tudjon közlekedni, akkor is, ha már fagypont alatt lesz a hőmérséklet.

Boros Zsolt polgármester azt is elmondta, hogy a Területi Operatív Program keretében 250 millió forintot nyert az önkormányzat, melynek köszönhetően összesen 4 kilométer hosszan korszerűsítik az árkokat, illetve az egyéb vízelvezető rendszereket – írja a radio7.hu.

Ennek viszont csak 2022-ben fognak neki, mert sok időt vesz igénybe maga az előkészítés is. Ám, ha a jelenleg elbírálás alatt álló pályázatuk is sikeres lesz, akkor egyéb területen is pozitív irányt vehet a falu élete. Ugyanis beszerezhetnek egy modern munkagépet, ami többfunkciós működésével és könnyen elsajátítható vezetési technikával nagy segítséget jelent majd a községnek.

Ahhoz képest tehát, hogy a falu lélekszáma 500 fő alatt van, területe pedig alig több mint 9 négyzetkilométer, egészen jól haladnak a fejlődés útján, hiszen egyetlen kistelepülés sem elhanyagolható. Ezt bizonyítja egyébként az is, hogy tavaly nyáron kiadtak egy könyvet a községről, mely a falu történelmét, értékeit és természeti kincseit foglalja össze.

Farkas Cs. Tekla

Hazai Tükör | PannonHírnök 

Facebook 


Hasonló cikkek