Partnervárosi látogatás Oroszlányban

Kétnapos villámlátogatáson járt a héten Oroszlányban a lengyel partnertelepülés, Końskie delegációja. Krzysztof Obratanski polgármester, valamint Jerzy Rajbalski és Tomasz Szatkowski az ottani szennyvíztelep igazgatója és helyettese elsősorban vízkezelési, szennyvíz-semlegesítési, környezetvédelmi témákban tájékozódott a városban és Tatabányán.

Szerdán délelőtt a G.E. Water and Process Technologies gyárát keresték fel az ipari parkban, majd szennyvíztisztító telepre látogattak. Délután Majk nevezetességeinek megismerésére is jutott ideje a vendégeknek.

lengyel18

Csütörtökön délelőtt a tatabányai karsztvíz gyűjtő látogatása szerepelt a programban, ahol közel 200 méterrel a föld alatt tekintették meg XV/C akna műtárgyait. Itt a karbonátos kőzetben kialakult vízjáratok a triász hegységek peremén és az aljzatban összefüggő rendszert alkotnak. A vízbázis csapadékból, illetve a karsztvízrendszerből nyeri utánpótlását.

A csütörtök esti búcsúvacsorán a küldöttség tajai találkoztak a hivatal és a képviselő-testület vezetőivel, tagjaival, pénteken reggel pedig visszaindultak hazájukba.


Hasonló cikkek