Pécs: patkányirtás van a Lánc-gettóban

Jerez J. Gyula

Másfél hónap után reagált a pécsi önkormányzat a Bama.hu megkeresésére a Lánc utcai tömb kapcsán. Mint írják, a másfél éve hatalmon lévő baloldali önkormányzattól megtudták, hogy egy hónapja rágcsálóírtás folyik a területen, és folyamatban van a rendezetlen jogi viszonyok tisztázása is a hírhedt gettónál.

Cikkük szerint a városháza egyelőre annyit közölt velük, hogy „a környék rendezése és a szemét, hulladék elszállítása, valamint a megörökölt rendezetlen jogi viszonyok tisztázása már folyamatban van, és hosszabb távú fejlesztési koncepció készül a terület kapcsán”. Hivatalos közlés szerint így az illegális hulladéklerakások szempontjából gócpontnak számító, a Farkas István utca és Felsővámház utca kereszteződésénél lévő szelektív gyűjtőszigetet a Dél-Kom NKft. kiváltotta a házhoz menő szelektív hulladékszállítás bővítésével, amivel teljesen megszűnt az ottani illegális szemetelés. A városháza szerint a Biokom NKft. rendszeresen ellenőrzi a területet, intézkedik, ha szükséges az edényzetek környezetének megtisztítása, egyeztet a Pécsi Ellátó Központtal, akik pedig gondoskodnak az illegális hulladékok összegyűjtéséről, elszállításáról.

Hozzátették: a Biokom tíz vadkamerát vásárolt, amelyek közül a Lánc utcához is telepítenek. A kamerák üzemeltetését a Pécsi Közterület-felügyelet fogja végezni, és a felvételek alapján a szükséges hatósági intézkedést is ők fogják megtenni. Azt is közölte a városháza, hogy a területen egy hónapja már folyamatosan végzik az épületek körüli csapadékcsatornában és felszíni közterületeken a rágcsálók gyérítését, tapasztalataik alapján a fertőzöttség folyamatosan csökkenni látszik.

A Bama.hu szerint azonban a válaszukból csak az nem derült ki, hogy miért kellett ezekre az intézkedésekre ennyit várni, hiszen az általuk korábban megkérdezett lakók szerint a probléma köztudomású volt eddig is (nemhiába nevezte egyikük a lapnak „tiszta Chicagónak” a környéket), valamint a városházi közlésből egyelőre még azt sem lehet tudni, hogy miként rendezi a baloldali városháza a szociális okokból, önhibájukon kívül nehéz helyzetbe került családok sorsát.

Kiemelt képünk illusztráció!

Hazai Tükör | PannonHírnök

Kövessen minket: Facebook


Jerez J. Gyula

Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek