Pellegrini: a szlovákiai lakosság kétharmada megfertőződhet

A kormányfő hangsúlyozta, „ha fel akarjuk tartóztatni a kórt, rendkívül felelősségteljesen kell viselkednünk”.

“Az újfajta koronavírus okozta fenyegetés radikálisan felborítja a biztonságos világról kialakított képünket, amelyben eddig éltünk. Mindenesetre jobb túlreagálni, mint alábecsülni a helyzetet.” – jelentette ki Peter Pellegrini (Smer) leköszönő kormányfő.

Felszólította a lakosságot, hogy tartsák tiszteletben a járvány elleni intézkedéseket, még ha azok sokak számára a mindennapi életvitel és komfortérzet rovására mennek is. Mint mondta, a szlovákiai népesség két harmadát megfertőzheti a COVID-19. Részben bizonyítványát magyarázva kitért arra is, hogy a jelenlegi helyzetre szerinte „nem lehetett felkészülni”, és főleg az egyes lakosok felelősségét hangsúlyozta. Egyúttal elutasította a koronavírus „politikai célokra való felhasználását”.

Kéri, hogy a lakosság ossza meg egymással, szomszédjával, ismerősével a maszkokat, ha rendelkeznek ilyennel – mivel a Szlovák Tartalékkészletek nem tartott raktáron egészségügyi védőfelszereléseket, vagy csak nagyon kis készletet. Pellegrini kormányfő egyébként eddig egyetlen egyszer sem tudott konkrét választ adni azokra a kérdésekre, hogy mennyi lélegeztető géppel rendelkezik a szlovák egészségügyi rendszer.

Forrás: KÖRKÉP.SK

Nyitókép: dersi.rtvs.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek