Pellegrini: Az ellenzék tesztelésen fogja gyűjteni az aláírásokat

A korábbi miniszterelnök erről a TA3 A politikában című műsorában beszélt. Mária Kolíková igazságügyi miniszter felhívta a figyelmet a járványhelyzet súlyosságára, egyúttal arra, hogy a kormány ésszerű döntés meghozatalára törekszik.

Peter Pellegrini, a Hlas-SD elnöke bírálta a kormányt, hogy nem tud megegyezésre jutni a tesztelés kérdésében. A korábbi kormányfő szerint a jelenleg is érvényben lévő szigorú járványügyi korlátozások mellett az országos tesztelésnek nincs semmi értelme.

Pellegrini felvetette, ha a kormányfő eredeti szándéka szerint, egyetlen hétvégén valósul meg az országos tesztelés, az ellenzék ezt arra fogja kihasználni, hogy aláírásokat gyűjtsön a kormány visszahívására.

Mária Kolíková igazságügyi miniszter a volt kormányfő a TA3 műsorában elhangzott kijelentésére úgy reagált, ha az ellenzék a tesztelést aláírásgyűjésre használja fel, azzal aláássa a polgárok államba fektetett bizalmát, és visszaél a helyzettel.

Pellegrini a kijelentését később úgy pontosította, ha a kormány kompromisszumos döntést hoz, vagyis például csak a legérintettebb régiókban dönt a tömeges tesztelés mellett, elállnak az aláírásgyűjtéstől.

Forrás: ma7.sk

Fotó: TASR

 

V4 Panoráma | Pannon Hírnök 


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek