Pellegrini: Egészségügyi miniszterként nem csak “fűteni és világítani” akarok

Peter Pellegrini (Smer) kormányfő kijelentette: megbízott egészségügyi miniszterként nem csak “fűteni és világítani” akar. Zuzana Čaputová államfő kedden elfogadta Andrea Kalavská (Smer) egészségügyi miniszter lemondását.

A tárca vezetésével ideiglenesen Pellegrinit bízta meg. Utóbbi szerint Kalavská a tárca élén jó munkát végzett. Pellegrini a rá váró konkrét teendőkről is beszélt. A választási ciklus végéig szeretne lezárni több projektet is, például néhány nagyobb kórház rekonstrukcióját, illetve a lekéri (Hronovce) speciális intézet felépítését.

“Összehívok egy gyűlést, kiosztom a feladatokat és dolgozunk. Rajtam az már nem segít, ha a kiömlött tej fölött fogok lamentálni.” – szögezte le a kormányfő, aki pozitív változásokat ígért.

Pellegrini azt is bejelentette, hogy lemond a miniszteri fizetéséről, illetve jótékony célra fogja felajánlani azt. Kalavská a lemondását követően azt mondta: nehéz szívvel, de egyszersmind a jól végzett munka érzésével távozik. Bízik benne, hogy a jövőbeli utódja fel tudja majd használni azt a reformtervezetet, amelynek az előkészítésén évekig dolgoztak. Hozzátette: Pellegrinivel „békében válnak el egymástól”.

Forrás: bumm.sk, mti


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek