Pellegrini józanságra int a Jankovská-ügyben

Józanságra intett Peter Pellegrini kormányfő Monika Jankovská államtitkár ügyével összefüggésben. Utóbbi a médiában megjelent információk szerint kapcsolatban állhatott Marian Kočner vállalkozóval, akit azzal gyanúsítanak, hogy ő rendelte meg Ján Kuciak meggyilkolását.

„Amint kapok egy fél bizonyítékot vagy egy árulkodó jelet, határozott lépést fogok tenni.” – szögezte le Pellegrini, hozzátéve: keresni fogja a módját, hogyan ellenőrizzék a gyanút. „Legyünk nagyon éberek, hogy ne kövessünk el nagyobb hibákat. Én senkit sem fedezek. De akkor tegyenek egy bizonyítékot az asztalomra.” – fűzte hozzá. Pellegrini arról is biztosított mindenkit, hogy senki sem akadályozza őt a döntéshozatalban.

A napokban több ellenzéki párt is Jankovská menesztését követelte. Az elnök asszony szerint is elfogadhatatlan, hogy továbbra is az igazságügyi minisztérium államtitkára maradjon. Jankovská ugyanakkor tagadta, hogy kommunikált volna Kočnerrel.

Peter Pellegrini kormányfő hétfőn (augusztus 26.) kijelentette: amennyiben beigazolódik az igazságügyi államtitkár személyével kapcsolatban felmerült gyanú, határozott lépéseket fog tenni. Ugyanakkor nem akar újságcikkek alapján elítélni valakit, és nem akar beavatkozni a nyomozásba sem.

Forrás: bumm.sk, tasr


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek