Pellegrini szerint már régóta érezni a feszültséget a Smeren belül, nem zárta ki, hogy távozik

Peter Pellegrini (Smer-SD) korábbi kormányfő vasárnap a Markíza Na telo című műsorában nyíltan beszélt arról, hogy a párton belül már régóta feszültség van, amit az okoz, hogy nem jutnak közös nevezőre.

Az exkormányfő nem zárta ki, hogy távozhat a még mindig Robert Fico vezette Smerből. Elmondása szerint az lenne a legigazságosabb, ha a választóik határoznák meg, milyen típusú politikát folytassanak. „Nem a pénzről vagy a Smer-SD elnöki székéről van szó. Örülnék, ha végül erről az emberek dönthetnének és nem a politikai párt szervei” – jelentette ki Pellegrini.

Hozzátette, részéről mindent megtett annak érdekében, hogy a párt a februári választásokon a lehető legjobb eredményt érje el, most pedig itt az ideje, hogy a párton belüli problémákat kezdjék megoldani. Azt sem zárta ki, hogy távozhat a pártból, ha nem sikerül közös nevezőre jutniuk. “Az lenne fer, ha a döntés az elkövetkező hetekben megérkezne” – húzta alá.

Az esetleges új pártjával kapcsolatos felmérésre reagálva Pellegrini elmondta, az eddigi döntéseit egyszer sem hozta meg felmérések alapján. A közvélemény-kutatás kapcsán Milan Krajniak (Sme rodina) munkaügyi miniszter megjegyezte, a korábbi köztársasági elnök, Andrej Kiska is nagyobb támogatásra számíthatott a felmérések alapján, de végül a parlamenti választások teljesen más eredményt hoztak a Za ľudí számára.

Forrás: TV Markíza, tasr, parameter.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek