Pellegrinihez 10 Smer-es képviselő csatlakozott

A Smer SD 10 parlamenti képviselője csatlakozik Peter Pellegrinihez, köztük a párt 2 alelnöke – Richard Raši és Peter Žiga, valamint Denisa Saková elnökségi tag. „Szeretnénk a szociáldemokrácia hangja lenni Szlovákiában” – mondta szerdán Pellegrini a sajtótájékoztatón.

Pellegrini úgy véli, ez a létszám nem végleges. Szerinte szeptemberig sikerül bejegyeztetni az új politikai pártot, melynek lényege a társadalmilag gyengébbek védelme, erős humanitárius örökséggel és antifasiszta hagyományokkal. Úgy fogalmazott, a professzionalizmus, a tapasztalat, az elszántság és az energia lesz a legfontosabb erő. „Átlátható finanszírozású párt lesz, oligarchák nélkül” – mondta Pellegrini, majd hozzátette, az ajtó még nyitva áll mások előtt is. „A mi ellenzékünk a jelenlegi kormánykoalíció, annak rossz lépései, az amatőrizmus, és az, hogy képtelenek vezetni az országot ezekben a nehéz időkben” – mondta.

Kezdetben saját erőből kell finanszírozniuk a párt működését, de a képviselőik fizetése viszonylag tisztességes. Pellegrini hozzátette, nincs szükség hatalmas kampányra, mert az emberek már ismerik őket.

„Van tapasztalatunk és kellő szakértelmünk ahhoz, hogy az emberekért dolgozzunk és képviseljük őket a legfontosabb ügyekben. Úgy vélem, olyan politikai erőt fogunk létrehozni, amely vonzó lesz az emberek számára” – mondta Ján Ferenčák a leendő párt egy másik tagja, és felhívást intézett a polgármesterekhez, hogy csatlakoznak a kezdeményezéshez.

Forrás: tasr, bumm.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek