Pellegrininek kétségei vannak afelől, hogy Matovič mentálisan alkalmas-e a kormányfői poszt betöltésére

Pellegrini Matovičot alibistának, amatőrnek és képtelen embernek írta le. Kétségei vannak affelől, hogy mentálisan alkalmas-e a kormányfői poszt betöltésére. Pellegrini megvédte Čaputovát, és keményen bírálta Matovičot: élő adásban figyelhető a kormány széteseése.

Igor Matovič miniszterelnök, valamint Richard Sulík miniszterelnök-helyettes és gazdasági miniszter között konfliktus zajlik. A legtóbbi a 4 millió antigén teszt megvásárlására vonatkozik, amelyet a gazdasági minisztériumnak már kormányhatározat alapján biztosítania kellett volna, de ez nem történt meg. Matovič állítja, hogy Sulík kibeszéli magát.

Pellegrini szerint Matovič ugyanúgy alábecsülte az elmúlt heteket, ahogy a nyarat is. Most, amikor a számok emelkednek, a miniszterelnök a vétkeseket keresi. A volt kormányfő hangsúlyozta, hogy a köztársasági elnök egyértelműen nem felelős. “Nem állja meg a helyét az az érv, hogy Matovič veszített az elnök ellen. A országot a miniszterelnök irányítja, döntést neki kell hoznia, a felelősséget neki kell vállalnia” – mondta a Hlas vezetője.

Matovič azért vádolja Zuzana Čaputovát, mert nem tudta átültetni az újabb tömeges tesztelést, mivel az elnöknő többször is az önkéntességet kérte. A köztársasági elnök úgy reagált, hogy Matovič másra próbálja átruházni a felelősséget.

Pellegrini ezért felszólította Matovičot, hogy adja át az ország irányítását másnak. Szerinte ideális lenne, ha a köztársasági elnök rátermett menedzsert nevezne ki miniszterelnöknek, de az illetőnek nem szabad OĽaNO-ból származnia.

Forrás: ma7.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek