Pénteken megkezdődik a kereskedés az Eprolius Ingatlan Nyrt. részvényeivel

Az Eprolius Ingatlan Nyrt. részvényeivel pénteken kezdődik meg a kereskedés a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) standard kategóriájában, a részvények bevezetési ára 1000 forint – közölte a társaság a BÉT honlapján szerdán.

A társaság tájékoztatója szerint üzleti tevékenységének fókuszában magyarországi, Budapesten kívüli, kiskereskedelmi ingatlanok és részben magyarországi ipari ingatlanok bérbeadása áll.

Júniusi adatok szerint a Eprolius Ingatlan Nyrt. hét darab ingatlannal rendelkezett Magyarországon. Az ingatlanportfólió teljes bruttó hasznosítható alapterülete 21 352 négyzetméter, amelyből 12 570 négyzetméter kiskereskedelmi, 7870 négyzetméter ipari-logisztikai és 913 négyzetméter ehhez kapcsolódó irodai felhasználású építmény alapterület. A kiskereskedelmi ingatlanportfólió jelentős hányada tatarozási, fejlesztési és felújítási munkálatok alatt van, ezért nincs bérbeadva.

Közölték, idén az első fél évben a vállalat értékesítésből származó nettó árbevétele 312,04 millió forint volt, míg egy évvel korábban 12,66 millió forint. Idén január és június között a társaság adózott eredménye 56,94 millió forintot tett ki, az előző év azonos időszakában pedig 8,1 millió forint volt.

A társaság 6 millió darab részvényének túlnyomó része (5 875 000 darab), az Eprolius Hungary Zrt. tulajdonában van, a zrt. tulajdonsa három magyar magánszemély.

Kövessen minket: Facebook 


Hasonló cikkek