Pénteken próbálják újra leváltani Pellegrinit

Szeptember 13-án, 13 órára tűzték ki az újabb rendkívüli ülés időpontját, amelyen a képviselők a Peter Pellegrini kormányfő ellen benyújtott bizalmatlansági indítványt fogják megvitatni. Ezt Tomáš Kostelník, az SZK Nemzeti Tanácsa kommunikációs osztályának igazgatója erősítette meg.

Az újabb rendkívüli ülést ellenzéki képviselők indítványozták, akik kifogásolták, hogy a bizalmi szavazást Andrej Danko házelnök hétfőn a rendes parlamenti ülés végére halasztotta el. A parlament elnöke azután tett így, hogy létszámhiány miatt több alkalommal sem sikerült megnyitni a rendkívüli ülést.

A 49. parlamenti ülés kedden vette kezdetét. A kormányfő és a kormány tagjai készek részt venni az ellenzék által indítványozott üléseken. Pellegrini ezt hétfőn jelentette ki, hozzátéve: bármikor szívesen elbeszélget a képviselőkkel arról, milyen rossz hírű emberekkel állnak kapcsolatban.

A kormány nem támogatja a miniszterelnök leváltását. A kormányfőnek eredetileg pénteken kellett volna a képviselők elé állnia, az ülést azonban akkor sem sikerült megnyitni a hiányos létszám miatt. Pellegrini menesztését az ellenzék indítványozta, amiért a miniszterelnök nem javasolta Monika Jankovská igazságügyi államtitkár leváltását azután, hogy felmerült: Jankovská üzeneteket válthatott Marian K. vállalkozóval, aki ellen a Kuciak-gyilkosság megrendelése ügyében folyik eljárás.

Jankovská időközben távozott a hivatalából.

Forrás: ma7.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek