Pénteken startol a Tisza-tavi Fesztivál

Július 29-től 31-ig tart a Tisza-tavi Fesztivál, amit második éve a Magyar Tavak Fesztiválja programsorozat keretében rendeznek meg.

Pénteken este Tiszafüreden a hagyományos TO’PERA gálakoncerttel veszi kezdetét a háromnapos esemény. Fellép többek közt Miklósa Erika, Tóth Vera, Csiszár István, Rab Gyula, Iván Szandra, Pataki Bence, a Szolnoki Szimfonikusok, a Ruby Harlem Zenekar, valamint ifj. Balogh Ferenc és a Hidden Kingdom.

Szombaton tartják a Tour D’Opera Tisza-tó körüli, 67 kilométeres túrát. A résztvevők a tiszafüredi Morotva Kerékpáros Pihenőparkból Poroszló irányába indulva körbekerekezik a tavat. A program 8 megállót tartalmaz, ahol neves előadók várják zenés produkcióval a túra résztvevőit. Koncertet ad többek között Horgas Eszter fuvolaművész, Homonnay Zsolt és Polyák Lilla énekesek, a Talamba Ütőegyüttes, Szűcs Antal Gábor gitáros, Gál Péter hegedűművész, Schöck Atala és a Melodika Project. Visszaérkezve a kiindulási helyszínhez este 21 órától az Urban Verbunk táncprodukcióját tekintheti meg a közönség.

Vasárnap 10 órakor kezdődik a Boat D’Opera nevet viselő rendezvény. A hajók a Morotvától indulnak és egy igazán kellemes, zenés csónakázást kínálnak a Tisza-tavon. A résztvevők hallhatják St. Martin szaxofonművész, Vadkerti Imre énekes, Bábel Klára hárfa- és Kalmus Felícián csellóművész, valamint Herczku Ágnes és a Banda koncertjét.

Koncert a tóparton

Szintén vasárnap egy Családi Tópikniknek is otthont ad a Morotva Kerékpáros Pihenőpark. Miklósa Erika újra OPERUN futóversenyre invitálja a sportbarátokat reggel 8 órakor, a Morotvától indulva 10 km-es és 1 km-es távot lehet teljesíteni. Délelőtt 10 órától pedig egy másik sportprogram várja az érdeklődőket: Debreczeni Dóra tart majd DDFitt edzést.

A Családi Tópiknik keretén belül is lesznek zenés események. Koncertet ad a Budapest Ragtime Band, az Alma zenekar, a Tiszafüredi Ifjúsági Fúvószenekar, és bemutatót tartanak a Füredi Mazsorettek. Idén egy komplett operaprodukció is szerepel a műsorban; Benjamin Britten: Noé Bárkája című egyfelvonásos gyerekoperát láthatja a közönség. A családi nap egyik csúcspontja lesz a Magyar Tavak Fesztiválja Főzőversenye, ahol ezúttal Miklósa Erika, Kossuth-díjas operaénekesnő kedvenc étele, a kakaspörkölt elkészítését kapják feladatul a versenyzők.

(Archív fotók: Vona Ildikó/ PannonHírnök)


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek