Pénz van, még sem épülnek az utak

Ukrajnában hiába utaltak ki az idén elegendő pénzt útépítésre és javításra, a helyzet szinte semmit nem javult, írja a mmr.net.ua.

A kialakult helyzetet Jurij Holik, a miniszterelnök tanácsadója ismertette. Elmondása szerint mintegy 7,5 milliárd hrivnya maradt felhasználatlan. És ez csak a november végi adat, az összeg az év végéig még tovább fogy gyarapodni. Holik szerint ez a tekintélyes summa azokból a pénzekből áll össze, amelyeket a kormány a megyei közigazgatásoknak utalt át az útalap és a regionális fejlesztési alap számára. a 7,5 milliárd hrivnya nem lett átutalva a vállalatoknak, amelyek e miatt nem folytatták az utak javítását, nem építettek iskolákat, nem hoztak létre új munkahelyeket.

A kiutalt összegeket legaktívabban felhasználó Hmelnickij, Szumi, Luhanszk, Harkiv és Dnyipropetrovszk megyékben is csak a pénz 95 százaléka lett útjavításra fordítva. Csernovic, Ivano-Frankivszk, Zsitomir és Donec megyében viszont az úthálózat rendbe hozására kiutalt összegnek a felét sem használták fel. Ugyanakkor az elköltött pénz mennyisége sehol nincs összhangban az elvégzett munka minőségével. A nagy kérdés, állítja a tanácsadó, hogy akkor hova tűntek a felhasznált összegek?

A portál megjegyzi, hogy az állami büdzséből 2020-ban az idei évihez képest fele annyi pénzt különítettek el útjavításra.

Forrás: mmr.net / KH

A nyitókép illusztráció.


Hasonló cikkek