Perselypénzt loptak a szentkúti templomból

A rendőrség ügyeletére 2021. július 25-én koraeste érkezett a bejelentés, miszerint Mátraverebély-Szentkúton, a templomban több perselyt feltörtek és abból pénzt loptak el. A nyomozók három fiatalt gyanúsítanak

A bátonyterenyei nyomozók a végrehajtott adatgyűjtés eredményeképp elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható személyeket: egy 18, egy 17, illetve egy 16 éves mátraverebélyi lakost.

A gyanú szerint a fiatalok a kegyhely egyik templomában az oltárnál elhelyezett perselyeket felfeszítették, és abból több mint 100.000 forint készpénzt tulajdonítottak el.

A nyomozók megállapították azt is, hogy a 18 éves férfi 2021. július 25-én a délutáni órákban Mátraverebély belterületén egy nyitva hagyott gépkocsi motorteréből az akkumulátort, utasteréből egy napszemüveget lopott el. A hatóság tagjai a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság épületébe előállított 18 éves férfit lopás bűntett és lopás vétség, míg a két fiatalkorút lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

A nyomozók a 17 éves fiatalkorút – mivel ellene a hatóság hasonló jellegű, valamint kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást – őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A bíróság a terhelt bűnügyi felügyeletét 2021. július 28-án elrendelte.


Lakatos Kati

Hírek szóban és írásban Nógyrád megyéből a PannonHírnök HazaiTükör rovatában. Küldetésem Gárdonyi után szabadon, Lámpás. A felnövő nemzedékek oktatása.

Hasonló cikkek