PesText pályázat – még lehet szavazni a shortlistre

Az idei PesText Fesztiválra írtak ki egy pályázatot Neked mit jelent a szabadság? mottóval. A szakmai díj nyertese már megvan, aki Izsó Zita, viszont a versenyben rajta kívül még 11 shortlistre került írásra várják a voksokat a közönségszavazás keretein belül.

Bővebben a szavazásról (forráslink ezen a soron):

NEKED MIT JELENT A SZABADSÁG?
PESTEXT FESZTIVÁL IRODALMI PÁLYÁZAT

A PesText Nemzetközi Irodalmi Fesztiválhoz (PesText International Literary Festival) kapcsolódóan a szervezők nyílt, magyar nyelvű szépirodalmi pályázatot hirdettek. Arra voltak kíváncsiak – ezzel is megemlékezve a visegrádi országok rendszerváltozásainak jubileumáról –, mit jelent ma a kortárs magyar szerzők számára a szabadság. (Az eredeti felhívás szövege ITT érhető el.)

A beérkezett alkotásokból (összesen 201 érvényes pályázat) fiatal írók választották ki a 12 legjobbat. A short listre került írások közül egynek volt esélye elnyerni az elismert szakemberekből álló szakmai zsűri fődíját, egy pedig közönségdíjat kap majd. Mindkét írást lefordítják angol, cseh, lengyel és szlovák nyelvre, valamint megjelenik a fesztivál zinjében is. Szerzőik bruttó 200.000 forint jutalomban részesülnek és meghívást kapnak a PesText fesztiválra.

Ezen az oldalon (ITT – a szerk.) olvasható a 11 még versenyben lévő alkotás, alattuk pedig 2019. augusztus 31-ig leadhatóak a szavazatok!

A szavazópanel alatt pedig megtalálható a 2019-es pályázat szakmai díját elnyerő alkotás, melyhez ismételten és nagy örömmel gratulálunk szerzőjének, Izsó Zitának! Legalul pedig a zsűritagok nevei olvashatóak.

Jó olvasást, jó szavazást és izgalmas versenyt kívánunk!

Találkozzunk 2019. szeptember 24. és 28. között a fesztiválon!


Hasonló cikkek