Peter Gajdoš beleegyezés nélkül vásárolt vadászgépeket

Az ellenzéki SaS és OĽaNO felszólították Peter Pellegrini miniszterelnököt, hogy hívja vissza funkciójából Petra Gajdoš honvédelmi minisztert. Mindennek oka, hogy a miniszter a kormány háta mögött vásárolt F-16-os vadászgépeket.

Az SaS szerint mind az állami kultúrát, mind az összes illemszabályt sérti, hogy az SNS képviselői F-16-os vadászgépek vásárlásáról írnak alá szerződést úgy, hogy Pellegrini később erről azt mondja, hogy a kormány háta mögött tették, vagyis a szerződések nem is érvényesek. “Peter Pellegrini egyetlen módon reagálhat csak erre, ha mint kormányfő, nem akarja elveszteni a tiszteletet és saját arculatát: azonnal vissza kell hívnia funkciójából Peter Gajdošt.” – mondta Ľubomír Galko (SaS)

Jaroslav Naď (OĽaNO) úgy véli, Gajdoš “pofont adott” a miniszterelnöknek. A csaknem 2 millió eurós szerződés aláírását a kormány beleegyezése nélkül Naď az SNS önkényeskedésének tartja. “Azonnal vissza kell hívni Gajdošt. Máskülönben Pellegrininek kell lemondania”.

Forrás: bumm.sk, tasr, webnoviny.sk, The National Interest


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek