Peter Tóth hazudik! – állítja Marian K.

Peter Tóth tanú, volt SIS-ügynök hazudik, amikor azt állítja, hogy üzeneteket tartalmazó leveleket kapott Andrej Šabík ügyvédtől – mondta Marian K. vádlott Tóth Pozsony I. Járásbíróságon tett vallomása után.

Šabík vallomásából kiderül, hogy szabadságon volt akkor, amikor a Tóth által elmondottak szerint a levelek egy részét át kellett volna adnia neki. Ugyanez vonatkozik a telefonokra is.

Marian K. azt mondta, tudta, hogy Tóth 1998 óta a Szlovák Információs Szolgálat (SIS) tagja volt, és hogy a Markíza televízió tulajdonjogával kapcsolatos üggyel foglalkozott.

Peter Tóth szerint sok levelet küldött Marian K. a börtönből. Tóth kedden tett tanúvallomást a Pozsony I. Járásbíróságon, az ügyben Marian K.-t vádolják. Azt mondta, Tóth felajánlotta, hogy mellette fog tanúskodni a váltók ügyében, de Marian K. ezt visszautasította.

Tóth állítólag 2000 óta tudott a váltók létezéséről.

Marian K. azt elismerte, hogy azt akarta, Tóth vegye fel a kapcsolatot barátjával, Vladimír Mitróval, a SIS volt igazgatójával. Azt akarta megtudni tőle, hogyan tudná a SIS forrásaiból megszerezni a Gamatex-ügy Markízát érintő részleteit. „Mitro azt mondta nekem, hogy ezt nem tudja elképzelni” – mondta a vádlott.

Tóth azt vallotta, Marian K. több százezer eurót ajánlott fel Mitrónak azért, hogy tanúskodjon mellette a váltók ügyében.

Külhon | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook

Forrás: tasr, parameter.sk

Fotó: TASR


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek