Petőfi Klubok nyíltak Csongrád – Csanádban

Három Petőfi Klub is nyílt a közelmúltban a megyében. A klubok a kulturális életet és a közösségi programokat hivatottak szolgálni, Petőfi Sándor szellemében

A három település, Szentes, Üllés és Mórahalom, ahol nemrég klubok nyíltak, büszke arra, hogy közösségük kiválasztásra került. Ugyanis egy országos program keretében adtak lehetőséget a megnyitókra, hiszen 2022 és 2023 Petőfi Sándor emlékév, a költő születésének 200. évfordulója alkalmából.

Az emlékéve egyik kiemelt tevékenysége a reformkori szellemiséget tükröző Petőfi Klubok Kárpát-medencei hálózatának kialakítása, amelynek elindulását Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere jelentette be. Országszerte 100 klub nyílik.

A Csongrád – Csanád megyei klubok megnyitója nagy siker volt. Mórahalmon Hazajáró találkozót, Üllésen sajtótájékoztatóval és néptánccal ünnepeltek.Utóbbi település vezetője bizakodva nyilatkozott a programról:

Idén 100 ilyen klub nyílik meg az országban. Büszke vagyok arra, hogy településünket választották a kezdeményezők, ebből is látszik, hogy odafigyelnek a kistelepülésekre és az ottani közösségek építésére is. Törekedni fogunk arra, hogy minél több embert, minél szélesebb korosztályból bevonjunk a klub működésébe – mondta a megnyitón Nagy Attila Gyula, Üllés polgármestere.

Csongrád – Csanádban egyébként az identitáserősítő programok is nagy érdeklődéssel zajlanak, melyről korábban mi is beszámoltunk. A szervezők azt remélik, hogy a Petőfi klubok is hasonló aktivitást váltanak majd ki.

Kiemelt kép: moranettv.hu

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon


Hasonló cikkek