Philip K. Dick regényből készül film

Francis Lawrence forgat filmet Philip K. Dick egyik regényéből, a Vulcan’s Hammer-ből, amely jövőre jelenik meg nálunk magyarul.

Francis Lawrence előtt nem ismeretlen a science fiction műfaja, hiszen ő rendezte többek között a 2007-es Legenda vagyok című filmet, mellette pedig még olyan alkotások gazdagítják életművét, mint a Vörös veréb vagy Az Éhezők Viadala-sorozat több része. Következő projektje a Netflix számára készül, utána pedig Az Éhezők Viadala előzménytörténetén fog dolgozni, az Énekesmadarak és kígyók balladáján, azonban a legújabb értesülések szerint elvállalta a munkálatokat a Vulcan’s Hammer adaptációján is.

Philip K. Dick regénye eredetileg 1960-ban jelent meg, és története a jövőben játszódik, amikor a harmadik világháború után a Földet egy mesterséges intelligencia irányítja. Magyarul 2022-ben lehet majd olvasni, és a Vulcanus kalapácsa címet kapta.

Forrás: screenrant.com


Fritsi Péter

Gyerekkorom óta szoros kapcsolat fűz a könyvekhez, olvasáshoz. Legfőbb életterem a könyvtár. Könyvtárosi munkám mellett újságírással foglalkozom.

Hasonló cikkek