Piacon vásárolt jogosítványt: lebukott

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt egy 54 éves bátonyterenyei férfival szemben, aki hamis vezetői engedéllyel vezetett, s ez egy rendőri ellenőrzés során derült ki

A Nógrád Megyei Főügyészség sajtóközleménye alapján a vád szerint a férfi érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkezett, ennek ellenére több alkalommal is vezetett a közúti forgalomban, amihez 2019 augusztusában Budapesten az egyik VIII. kerületi piacon egy hamisított vezetői engedélyt is vásárolt. A nevére szóló, ukrán honosságú hamisítvány rossz minőségű anyagokból, kereskedelmi forgalomban is kapható nyomtatóval, a vádlott által előzőleg átadott fényképpel és személyi adataival készült.

2021 februárjában egy közúti ellenőrzés során a férfi a hamis jogosítványt átadta az intézkedő rendőröknek, akik felismerve a dokumentum hamisságát eljárást indítottak ellene. Az ügyészség vádiratában a büntetlen előéletű vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabását és a nyomozás során felmerült bűnügyi költségek megfizettetését indítványozta. Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság hoz döntést.

kreszvaltozas.hu


Hasonló cikkek