Pikniket tartott Ballószög

Szombaton délután megrendezésre került, a mára már hagyományosnak tekinthető ballószögi Piknik nap-Szomszédünnep esemény. A rendezvényen ezúttal is hatalmas volt az érdeklődés, Fülöpháza és Helvécia is elfogadta a meghívást, de Orgoványról is érkeztek vendégek a település sportközpontjába.

A pandémia bezártsága után mindenki ki volt már éhezve a közösségi programokra, az önfeledt szórakozásra, ezért több száz vendég érkezett a piknikre. A szervezők idén igazán kitettek magukért. A felnőttek sütögettek, találkozhattak barátaikkal, szurkolhattak a Ballószögi Öregfiúk és az ifik mérkőzésén, a nyugdíjas klub tagjai pedig még táncra is perdültek.

A rendezvény nem csak piknik nap, de szomszédünnep is, más településekről is érkeztek vendégek. Eljött Helvécia és Fülöpháza delegációja, ők is remekül érezték magukat. A hagyományos tűzugrás a tűzgyújtási tilalom miatt ugyan elmaradt, helyette kertmozival zárult az esemény. A Ballószögi Faluház jóvoltából mindenkinek jutott keménylebbencs, de sok finomság készült a családok, baráti társaségok grill sütőin is.

A gyerekeket ugrálóvár csalogatta, lovagolhattak, lovas kocsikázhattak, sőt bűvésztrükköket is tanulhattak, idén azonban egy különleges program is várta őket. Az Otthon Segítünk Alapítvány Helyi Szolgálata 12 állomásos Meseösvényt állított fel ügyességi feladatokkal, mesebeli játékokkal, kézműves foglalkozásokkal. A kicsik ékköveket gyűjthettek koronájukra, a varázslatos feladatok teljesítése közben. – írja a HIROS.hu

 

Juhász Márta

 

 


Hasonló cikkek