Pintér Sándor jobbkezének hazudta magát egy cukrász

A belügyminiszter munkatársának adta ki magát, tetten érték, amikor egymillió forintot vett át az állítólagos ügyintézésre.

 

 

Jelentős kárt okozó csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztály Vizsgálati Osztálya B. Zsolt 45 éves, K. Árpád 50 éves és T. Péter Balázs 48 éves budapesti lakosok ellen.

B. Zsolt – társai közreműködésével – egy ferencvárosi ingatlan adás-vételével kapcsolatban ejtett tévedésbe egy budapesti házaspárt. A cukrász végzettségű férfi elhitette a házaspárral, hogy a rendőrség munkatársa, közvetlen főnöke a belügyminiszter, gyakorlatilag dr. Pintér Sándor jobbkeze, így az ügyintézésben segítségükre tud lenni. Segítő közreműködése fejében a házaspár két hónap alatt több részletben legalább ötmillió forintot adott át neki az állítólagos ügyintézésért.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentését követően B. Zsoltot akkor fogták el a fővárosi nyomozók, amikor egymillió forintot vett át az ingatlan állítólagos átíratásának költségeire. A nyomozók előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható T. Péter Balázst és K. Árpádot is.

B. Zsolt beismerő vallomásában elmondta, hogy a bűncselekmény elkövetésére rossz anyagi helyzetét kihasználva T. Péter Balázs vette rá, a házaspártól kapott összegeket T. Péter Balázsnak adta át, akitől alkalmanként készpénzt, illetve kisebb értékű ajándékokat kapott cserébe. A házaspárt tévedésbe ejtő legendákat T. Péter Balázs és K. Árpád találta ki. T. Péter a gyanúsítás ellen panasszal nem élt, a terhére rótt bűncselekményt tagadta, K. Árpád a gyanúsítás ellen panasszal élt, a vallomástételt megtagadta. A gyanúsítottak szabadlábon védekeznek.

police.hu


Hasonló cikkek