Pista 700-adszor mesél! – Mácsai Pál színművészt kérdeztük

Mácsai Pál 700. alkalommal adja elő Azt meséld el, Pista! című, Örkény István saját szavaiból összeállított produkcióját. Ebből az alkalomból kérdezte Vona Idikó a PannonHírnök kultúra rovatától a népszerű színész-rendezőt.

– A hétszáz csak egy szám, és a tízes számrendszerben kereknek is hat, de maga az előadás nem különbözik az előzőtől, vagy a következőtől. Mindegyikre egyformán készülök, egyformán fontos. Hogy rég játszom – épp huszonöt éve – az előadást, az persze szorossá tette a kapcsolatomat a szöveggel, a dologgal magával. Ettől a monológtól kaptam a színészi pályám legeredetibb sikerét – válaszolta Mácsai Pál.

Május 12-én a 700. előadás online, élő stream formában történik majd, erről is megkérdeztük a színész-rendezőt.

– Mivel üres nézőtér lesz, még fontosabb, hogy tudjam: a monitorok előtt sokan nézik, és jelent nekik valamit, vagyis, hogy valójában nem vagyok egyedül – felelte a színművész.

Azt meséld el, Pista! (Fotó: Örkény Színház/ Gordon Eszter)

Az egyszemélyes előadás szövegét Bereményi Géza és Mácsai Pál állította össze az író szavaiból. Az ősbemutató 1996. március 9-én volt a Komédium Színházban, onnan a Madách Kamara után 2009-ben került az Örkény István Színházba, továbbra is Mácsai Pál előadásában.

Május 12-én, szerdán este 20 órától 700. alkalommal láthatja a közönség a több szempontból is izgalmas produkciót. Online térben elevenedik meg a monológ, amihez díszletként mindössze egy széket szoktak használni. Lecsupaszított színházi térben zajlik az előadás, ahol egyetlen színész pusztán a szavak erejével képes lekötni a nézők figyelmét.

Az előadás rendezője is Mácsai Pál, és bármerre járt eddig az országban ezzel a produkcióval, mindenhol óriási sikert aratott. Nem csak Budapesten, vidéken is teltház volt mindenhol.

Bővebb információ a 700. előadással kapcsolatban az Örkény Színház honlapján, valamint Facebook oldalán található.

Egy kis kedvcsináló hozzá itt található:

 

Kultúra | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek