Pitvaros tervez: fejlesztené a kerékpáros turizmust

Az önkormányzat komoly terveket készít, hogy fellendíthesse a kerékpáros turizmust. Ezzel ösztönözné a környékbelieket a mozgásra, valamint segítséget nyújtana a térség értékeinek megőrzésében. Illetve mindennek volna még egy rendkívüli haszna

Szakértők szerint a kerékpározás a testmozgás egyik legjobb formája, hiszen kellőképpen megdolgoztatja az izmokat, emellett viszont nem terheli annyira az ízületeket. Így egy egészen kellemes sportolási és hobbilehetőséget biztosít, mindazoknak, akik szívesen mozognak, ám eközben élvezni is szeretnék az időtöltést. Túl sok eszközre sincs szükség csak egy jó hajtású kerékpárra, egy-két biztonsági felszerelésre és jól karbantartott utakra.

Ahogy korábban arról lapunk beszámolt, megyeszerte is zajlanak a kerékpárút –felújítások és a pihenőhelyek kialakítása. Ám a földutak tekintetében más a helyzet, azok szinte egész évben problémát okoznak, mert nehezen járhatóak.

Pitvaros polgármestere, Radó Tibor éppen ezért is szeretné rendbe rakatni a községbe vezető földutakat. A térség turizmusának akar vele jót tenni.

A radio7.hu-nak az üggyel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy a települést földutak is összekötik a közeli Mezőhegyessel, Nagyérrel, Ambrózfalvával és a Csanádalbertivel, ezért ebben a térségben érdemes figyelmet fordítani az egyre nagyobb számban kerékpárral érkező vendégekre.

Ezenkívül azt is elmondta, hogy önerőből természetesen nem tudnak mindent felújítani, korszerűsíteni, ezért folyamatosan keresik a támogatásokat. Kellenek a pályázati sikerek ahhoz, hogy mindez megvalósulhasson.

De még az sincsen kizárva, hogy összefognak a környék önkormányzatai és közösen rendezik az utakat. Hiszen együtt többre képesek és mindegyik közeli településnek érdeke, hogy jól járhatóak legyenek a földutak. Nem csak mezőgazdasági szempontból, hanem a már említett turizmusfejlesztési szempontból is jelentős előrelépés lenne a pozitív irányú változás.

Farkas Cs. Tekla

Hazai Tükör | PannonHírnök


Hasonló cikkek