Pizzafutárnak álcázta magát, miközben rabolni ment – videóval

A Fővárosi Főügyészség többszörösen minősített rablás kísérlete miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki egy óraszaküzletben fegyverrel akart értékeket szerezni.

A vádirat szerint a vádlott, egy 48 éves férfi 2018. december 10-én a délutáni órákban motorkerékpárjával az V. kerület, Vadász utcában található egyik óraszaküzlethez ment, majd magát motoros pizzafutárnak kiadva – a fején bukósisakkal, a kezében pedig pizzásdobozzal – bekopogott az üzletbe. A férfi az ajtót nyitó eladót egy forgótáras pisztollyal az üzlet pincehelyiségébe kényszerítette. A pincében ekkor a két üzlettulajdonos, és egy vevő tartózkodtak. A rabló a kezében tartott fegyverrel mindhármukat megfenyegette, hogy tegyék tarkóra a kezüket és álljanak a falhoz, különben lelövi őket. A fegyveres az eladónak átadott egy sporttáskát azzal, hogy a pincében lévő órákat pakolja bele. A pakolás közben az egyik tulajdonos rosszullétet színlelt és kérlelte a vádlottat, hogy engedje vizet inni. A támadó ezt először megtagadta és bántalmazta a sértettet, végül azonban beleegyezett abba, hogy a másik férfi kimenjen a konyhába vizet inni. A sértett a lehetőséget kihasználva felszaladt a lépcsőn a földszinti üzlethelyiségbe.

Ekkor a vádlott – az órákkal telepakolt táskát hátrahagyva – azonnal a sértett után szaladt és a kezében tartott fegyverrel még az üzletben egy alkalommal feléje lőtt, hogy megállítsa, azonban nem találta el. A tulajdonos kimenekült az utcára, és rendőrségért kiáltott, eközben a rabló a motorjához ment. A sértett megkísérelte megállítani, azonban a terhelt ismételten – az újabb alkalommal is mellé találva – rálőtt és elmenekült a helyszínről.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói a férfit egy hónapon belül azonosították, és felkérésükre a Terrorelhárítási Központ elfogta.

A Fővárosi Főügyészség a férfi ellen fegyveresen, jelentős értékre elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre, amely bűncselekményt a törvény öttől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel rendel büntetni.

A vádlott jelenleg letartóztatásban van.


Hasonló cikkek