Plácido Domingo koncertjét kíséri Dániában a miskolci színház zenekara

Vona Ildikó

 

 

 

Váratlan felkérést kapott Plácido Domingo január 14-i koncertjére a Miskolci Nemzeti Színház Zenekara.  A hangversenyre Aarhus városban, a Musikhusetben kerül sor, ahol Plácido Domingo mellett fellép Rost Andrea és Camila Titinger.

A miskolci teátrum zenekara a MÁV Szimfonikus Zenekar helyett ugrik be, ám az idő rövidsége sem okoz gondot az elhangzó művek megtanulásában, hiszen azokat korábban a színház repertoárján lévő darabokban vagy valamilyen gálaműsorban már játszották.

A dán koncert első részében népszerű operák ismert melódiái csendülnek fel. Wagner Lohengrinjének zenekari bevezetője után a híres Tavaszdal (A walkürből) és egy ária következik Leoncavallo: Bajazzók című operájából, majd egy Verdi-blokk keretében részleteket hallhat a közönség a Macbeth, A trubadúr és a Traviata operákból.

Az est második felében operett- és musical slágerekkel kedveskednek a jelenlévőknek a fellépő művészek: elhangzik többek közt a West Side Story, a La Mancha lovagja, a My Fair Lady,  A muzsika hangja és Kálmán Imre Csárdáskirálynőjének egy-egy részlete.

A Miskolci Nemzeti Színház Zenekara (Fotó: Gálos Mihály Samu/ mnsz.hu)

A miskolci muzsikusok rendkívül nagy megtiszteltetésként fogadták a megkeresést, és nagy lelkesedéssel várják, hogy színpadra léphessenek január 14-én Dániában, ahol az est karmestere Eugene Kohn lesz.

(Fotók: MTI/ Máthé Zoltán, Gálos Mihály Samu/ mnsz.hu)


Hasonló cikkek