Plagizált, ezért lemondott az osztrák miniszter

Újabb politikusról derült ki, hogy valamikor nem saját erőből ért el jó eredményt. Le is mondott.

Christine Aschbacher számára nem kezdődött jól az év, a héten előkerült plágiumvádak miatt szombaton azonnali hatállyal lemondott a posztjáról – adta hírül a Kronen Zeitung.

A lap szerint a diplomamunkája körül akadtak gondok, mégpedig olyanok, mint a német nyelv nem alapos ismerete, idézetproblémák. Az osztrák munkaügyi és családminiszter ezek után levonta a konzekvenciákat: szombaton távozott a Kurz-kormányból.

Aschbacher a The Guardian szerint a következőket mondta lemondásakor: azért távozik, mert a  példátlan politikai támadások közepette meg kell védenie családját. Hozzátette: a politikai agitáció eddig nem ismert szintjével találkozott.

Magát a botrányt azt robbantotta ki, hogy Stefan Weber, egy politikai blogger szerint a volt miniszter bécsújhelyi diplomamunkája „plagizálással, rosszul használt idézetekkel, valamint a német nyelvvel kapcsolatos tudás hiányával” rendelkezett.

A blogger egyébként a tavaly májusban beadott második diplomamunkájáról is hasonlókat állított, így valószínűleg nem csak véletlenül került a látókörébe a néppárti politikus első diplomamunkája.

Kurz Twitteren bejelentette: elfogadta a miniszter lemondását, és már hétfőn megnevezi Aschbacher utódját.

Világ tükör | Pannon Hírnök


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek